Kedves Ügyfeleink!
A raktárkészlet miatt június 27-én nem szállítjuk ki a megrendeléseket.
Köszönjük megértésüket.

+420 548 218 047 (H–P 8:00–16:00, Angolul)
Kézbesítési ország

Műanyag gyeprács Geopave PROFI

  • Élettartama 10 év
  • UV-védelem
Raktáron

Akár 400 t/m² teherbírású műanyag gyeprács (kaviccsal feltöltött és tömörített). Alkalmas autóbeállók, járdák vagy teraszok stabilizálására. A beton gyepráccsal szemben akár 96%-os mértékű füvesítés. Átereszti az esővizet, és megőrzi a füvesített felület természetes hatását. Meggátolja a nyomvályúk kialakulását és a talaj vagy kőanyag kihordását. Enyhe lejtőkön (kb. 10°-os szög) is alkalmazható. A gyeprács tényleges mérete: 47×47 cm. 1 m² lefedéséhez kb. 4,56 db szükséges.

Bővebb információk
változat kiválasztása

Csomagolások méretei és módjai

Ön nagykereskedő? Kérjen tőlünk e-mailben árajánlatot
Csomag méretei 50×5×50 cm
Tömeg 1,15 kg
Műanyag gyeprács

Geopave PROFI - vastagság 50 mm, teherbírás 400 t/m², 47×47×7,5 cm fekete

Raktáron – GEOMAT, 1044 darab
1 222 Ft
962 Ft áfa nélkül
Csomag méretei 50×4×50 cm
Tömeg 1 kg
Műanyag gyeprács

Geopave PROFI - vastagság 40 mm, teherbírás 400 t/m², 47×47×6,5 cm zöld

Raktáron – GEOMAT, 5868 darab
1 044 Ft
822 Ft áfa nélkül
Csomag méretei 50×4×50 cm
Tömeg 1 kg
Műanyag gyeprács

Geopave PROFI - vastagság 40 mm, teherbírás 400 t/m², 47×47×6,5 cm fekete

Raktáron – GEOMAT, 3047 darab
1 044 Ft
822 Ft áfa nélkül
Csomag méretei 50×5×50 cm
Tömeg 1,15 kg
Műanyag gyeprács

Geopave PROFI - vastagság 50 mm, teherbírás 400 t/m², 47×47×7,5 cm zöld

Raktáron – GEOMAT, 2641 darab
1 222 Ft
962 Ft áfa nélkül
Nehéz a választás? Kérdezzen szakértőnktől

Leírás és paraméterek

Geopave PROFI műanyag gyeprácsokkal összeköthető az úttest a kerttel vagy az autóbeállóval, illetve megerősíthetőek a nagy terhelés alatt álló felületek vagy a lejtők. Fekete és zöld (khaki) színben érhetőek el. A zöld szín és a gyep együtt harmonikus benyomást kelt, és nem bontja meg a stabilizált felület növényzetének összképét.

Fontos tudnivaló: A Geopave PROFI műanyag gyeprácsok alapanyaga újrahasznosított műanyag, ezért az egyes tételek árnyalata eltérhet egymástól. A színkülönbség nincs hatással a termék minőségére vagy műszaki tulajdonságaira. A földdel felszórt és fűvel benőtt gyeprács színbeli eltérései alig vehetőek észre. A napfény hatására a rácsok árnyalata idővel egységessé válik, és a színkülönbség mértéke csökken a lerakáskor észlelhetőhöz képest.

A szállítmányok összeállításakor törekszünk rá, hogy egy-egy küldemény ugyanolyan árnyalatú georácsokat tartalmazzon.

Gyeprácsot szeretne használni a karám taposórétegeként? Használja a Geopave PADD gyeprácsot.

A Geopave PROFI műanyag gyeprács legfontosabb tulajdonságai

A gyeprács magassága – a cellák magassága 3,9 vagy 4,9 cm (típusonként változó). A gyeprács alsó felén 2,5 cm-es hosszúságú rögzítő szögek találhatóak, amelyekkel a rács a talajhoz rögzíthető. A teljes magasság leszúrókkal együtt 6,5 vagy 7,5 cm.

Megengedett terhelés – A gyeprács elbírja a személy- és kisteherautók súlyát, illetve a könnyebb teherautók behajtását is. A tűzoltóautók esetleges behajtását is szem előtt tartva tervezték őket.

Figyelem: ha forognak a kerekek, a gépjárműnek mozgásban kell lennie (ne forduljanak el az abroncsok, amikor a jármű egy helyen áll – ez a gyeprács fokozott terhelését és károsodását okozhatja, különösen nagyobb autók esetében).

A cellák falvastagsága – a cella fala felülről lefelé szélesedik. A gyeprács felső részén a fal 3 mm-es, az alsó részén 5 vagy 6 mm-es vastagságú (típusonként változó).

A gyeprács teherbírása akár 400 t/m² is lehet. Teherbírás-vizsgálatként gyeprácsokat helyeztünk el egy földúton, majd személyautóval és traktorral többször végighajtottunk rajta. A gyeprácsok formája mindkét esetben változatlan maradt.

A szabadtéri területek természetes megjelenésének megőrzése

A gyeprács megőrzi a táj esztétikus megjelenését. A gyeprácskőhöz képest nagyobb mértékben füvesíthető (96 %). Engedi a talajba jutni a vizet és a levegőt, nem korlátozza a növényzet növekedését, és füvesítés után egybeolvad a környező növénytakaróval.

A műanyag gyeprács lerakása saját kezűleg is megoldható

A gyeprács formájának köszönhetően a telepítés egyszerű és gyors, önállóan is megoldható. A rácsok oldalanként 8 tüske segítségével kapcsolódnak egymáshoz. Mindegyik alakzat alsó részén stabilizáló rögzítő szögek találhatóak (25 mm-es hossz), amelyek az altalajba nyomva megakadályozzák a gyeprács vízszintes irányú elmozdulását.

A műanyag gyeprács feltölthető termőfölddel és fűmaggal, valamint homokkal vagy legfeljebb 20 mm-es frakciójú kaviccsal (a cellák 60 mm-es méretűek). Ha a feltöltőanyag nem termőföld, érdemes a cellákat kissé túltölteni. A lefektetett gyeprács karbantartása minimális költségekkel jár.

Attól tart, hogy a téli időszakban a rácsok megcsúsznak? Csak töltse fel őket megfelelő módon. A töltőanyagnak el kell érnie a rácsok felső szélét. Tömörítse a földet, hogy a gyeprács ne csússzon meg az elhaladó gyalogosok vagy autók alatt.

100%-ban újrahasznosítható anyag, amely nem okoz károsodást a növényzetben

A műanyag gyeprács ellenálló polietilénből és polipropilénből készül, nem tartalmaz nehézfémeket. Ez az anyag ellenálló az UV-sugárzással, az esővel, az útszóró sóval, a gázolajjal és benzinnel szemben, ráadásul teljesen újrahasznosítható. Nem bocsát ki káros anyagokat a környező talajba.

A terméket a TÜV SÜD társaság tesztelte a DIN EN 1072:1985 szabvány alapján (menekülési útvonalaknál is alkalmazható). Alkalmazási hőmérséklet: –50 és+90°C között.

Figyelmeztetés: Az egyes darabok zöld árnyalatai enyhén eltérhetnek egymástól. Ez az újrahasznosított termékek jellemzője, és nincs hatással a minőségre.

A műanyag gyeprács használatát nem ajánljuk olyan helyeken, ahol jellemzően kerekesszékesek is közlekednek.

A műanyag gyeprács előnyei és működése

  • Alkalmas autóbeállók, parkolóhelyek, járdák és teraszok alátámasztására
  • Enyhébb, kb. 10°-os lejtők megerősítésére is használható
  • A növénytakaró gyorsan benövi, így megőrzi a táj természetes hatását
  • Nagyobb mértékben füvesíthető, mint a beton gyeprács (96%)
  • Ellenálló az UV-sugárzással, a széllel és faggyal szemben, árnyékos helyekre is lerakható
  • Megfelelően feltöltve esőben sem csúszik el
  • Teljesen újrahasznosítható műanyagból gyártják
  • Karbantartási költségei minimálisak

Műszaki paraméterek Geopave PROFI

Általános tulajdonságok
Szín Zöld, Fekete
Forma Négyzet
Súly [kg] 0,95; 1,15
Anyag Műanyag
Terhelhetőség [t/m²] 400
Darabszám m²-enként [db/m²] 4,53
Szállító GEOMAT
Méretek
Hosszúsága [cm] 47
Szélesség [cm] 47
Magassága [mm] 40, 50
Felület [m²] 0,2209

Értékelések és vélemények

5 Értékelések száma 3
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
SM Széphalmi M. 2023. 06. 14. ID száma: 00337 +1
Műanyag gyeprács – Geopave PROFI

Korrekt szállítás. Mos rakjuk le 150 m2-re. Jól haladunk vele. Minőségi hibás darabbal nem találkoztunk. A többit majd meglátjuk. Egyelőre biztató a kép.

Ajánlja a terméket
LR Laszlo Rozs 2023. 09. 19. ID száma: 00536
Műanyag gyeprács – Geopave PROFI

Szerintem kiválló termék

Ajánlja a terméket
ZJF Zoltán János F. 2023. 06. 27. ID száma: 00363
Műanyag gyeprács – Geopave PROFI

Maximálisan meg vagyok elégedve a kapott termékkel. A kiszolgálás csillagos ötös. Volt egy kis gond az online fizetéssel, de másnap korán reggel felvették velem a kapcsolatot, és küldték az előlegszámlát, visszaigazolásokat. A szállítmányt szervező cég irodai alkalmazottja csak a napot tudta megmondani, hogy mikor hozzák a csomagot ott is 8-17-ig. Szerencsére a sofőr sokkal rutinosabb volt, és felhívott az érkezés előtt egy órával.

Ajánlja a terméket

Vásárlási tanácsadó

Szakértő csapatunk segít Önnek a választásban, és felvilágosítja Önt a kínálatunkban található termékek minden lehetséges használatáról

Hotline Tanácsra van szüksége a megfelelő termék kiválasztásával vagy a megrendeléssel kapcsolatban?
+420 548 218 047 (Angolul) info@geomall.hu Munkanapokon 8:00 és 16:00 között
Vagy szívesen küldünk Önnek időnként érdekességeket
A „Feliratkozás“ gombra kattintva Ön hozzájárul, hogy e-mailjét adatvédelmi irányelveinknek megfelelően dolgozzuk fel.
Parkolók a családiházaknál

Jó napot. Kérem, adjanak tanácsot a műanyag gyeprácsok kiválasztásában a családi háznál történő parkoláshoz. Milyen legyen a talaj a gyeprácsok alatti rétegben és milyen garancia van a műanyag gyeprácsokra. Köszönöm. Üdvözlettel: Richard.

Jó napot kívánok! A műanyag gyeprácsok típustól függően 160 vagy 240 t/m2 területterhelést is elbírnak. A jármű tömege esetén ez legfeljebb 2,5 t vagy legfeljebb 3,5 t. Egy tipikus rétegrend így néz ki:
kaviccsal vagy fűmaggal ellátott talajjal töltött gyeprács
tömörített kiegyenlítő réteg vastagsága min. 5 cm (homok vagy homok és kavics 0,2-5 mm-es )
geotextília 200g/m2, pl. GEO RPES
tömörített kavics alapréteg 15-30 cm (minél nagyobb a terhelés, annál nagyobb vastagság szükséges)
geotextília 200g/m2, pl. GEO RPES
altalaj (szükség szerint távolítsa el a pázsitot és a humuszt - általában 30-40 cm)
A garancia 2 évre szól normál használat mellett (pl. ha a nehéz teherautók nem közlekednek a területen). Gyakorlatilag jóval tovább bírják, vannak olyan kivitelezések, ahol hosszú évekig minden nap gond nélkül használták (pl. parkolókban). Üdvözlettel: Martin Rameš

Műanyag gyeprácsok rögzítése a lejtőkön

Jó napot, Egy 1 méter széles füves ösvényt szeretnénk kialakítani egy kezdetben 20°-os, majd 15°-os lejtős lejtőn, összesen kb. 30-40 méter hosszúségban. Tehát 160db rács vásárlását tervezem 2,5 tonnáig (zöld). Az út járható lesz és egy kis lánctalpas dömper is menne rajta, ami teljesen megrakva maximum 450 kg-ot nyomhat. Meg tudná mondani, hogy kell-e horgonyrudakkal rögzíteni a rácsot a lejtőhöz, és milyen sűrűn? Tömörödött talajra már lerakhatjuk vagy geotextíliás kavics alapra van szükség? És még egy utolsó kérdés: mindössze 80 cm-nél rövidebb tüskéik vannak (a mi sziklás terepen is jók)? Köszönöm a választ.

Jó napot kívánok! Ez a lejtés már nem kicsi. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ebben az esetben (dömperes teher alatt) csak a rácsok földhöz rögzítése segít + vízprobléma is megjelenhet heves esőzéskor. Célszerű lenne a víz miatt legalább egy árkot kialakítani, azaz legalább egy 20 cm-es mélységű utat ásni, a földet tömöríteni, elválasztó geotextíliát lerakni geotextiliak - mindegy, hogy szőtt vagy nem szőtt.

Rakjunk le 15 cm-es kavicsréteget (16-32 mm-es), tömörítsük, fektessük le a gyeprácsot (horgonyrudaink erre az esetre nincsenek, próbáljon meg pl. betonvasból készíteni) és fedjük le 4-8 mm-es kaviccsal és enyhén tömörítsük. Nem tudom, milyen terepen lenne az út, de enyhén lejtősnek kell lennie a kontúrok irányába, hogy ne „vályúként” szolgáljon a víz számára, és a víz az út szélére folyhasson. Üdvözlettel: Martin Rameš

Kérdés a Geomall műanyag gyeprácsról

Üdvözlöm, járda készítése érdekelne, például GEOmall fűrácsból. Feltételezzük, hogy ezeket kaviccsal töltjük fel. Ez egy füves terület a tűzoltótartály közelében, és időnként egy egy tűzoltóautó átmegy a járdán, ami tengelyenként 6 tonnát igényel. És itt kérdezem, hogy egyáltalán lehetséges-e. Köszönöm.

Kedves Hladík úr! Valószínűleg lehetséges lesz, de a valóságban nem láttam őket még ennyire megterhelve. Az elásott gyeprácsok teherbírása a gyártó szerint 160-tól (2,5 t változat) 240 t/m2-ig (3,5 t változat) terjed. Erdészeti traktorral próbáltunk már áthajtani rajta, és kibírták. Mielőtt egy nagyobb területre lefektetné, valószínűleg jobb lenne, ha kipróbálná. Üdvözlettel: Martin Rames

Gyeprácskő

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e gyeprácsot használni beton alapra. A régi betonutat szeretnénk kiegyenlíteni murvával, majd földdel bevont gyeprácskövet rakni rá. Helyes így ez az eljárás? Köszönöm.

Jó napot kívánok! Igen, lehetséges. Csak azt vegye figyelembe, hogy ha füvesíteni szeretnénk a területet, a talajrétegnek jóval magasabbnak kell lennie, mint a gyeprácskövek magassága, mert különben a fű kiszárad. Ennek ellenére nem javaslom a füvesítést a betonfelület felett,mert a fű nem fog virágozni ilyen körülmények között. Amennyiben a csempéket kavics fogja borítani, ez nem lesz probléma. Üdvözlettel: Martin Rameš

Műanyag gyeprács a lejtők megerősítésére

Jó napot! Ezen a változaton gondolkodunk, és kíváncsi vagyok, hogy autóval télen vagy esőben nem csúszik-e? Vagy léteznek valamilyen gerincek vagy kiemelkedések erre a célra? Előre is köszönöm.

Üdvözöljük, a gyeprácsok falvastagsága 2 mm. A jég nem tapad meg rajtuk terhelés alatt. Bevágások vagy kiemelkedések nem szükségesek, mert megfelelő beépítéssel (kaviccsal vagy talajjal a burkolat magasságáig történő feltöltés és tömörítés) szilárd felületet fog kapni. Üdvözlettel: Martin Rameš

Traktorral való közlekedés a műanyag gyeprácson

Jó napot, tanácsra lenne szükségem műanyag gyeprácssal kapcsolatban. A gyep fektetésekor vibrációs lemezzel két rétegben tömörítettük a felületet. Kell még valami anyagot raknom a rács alá? Csak autók és néha egy traktor fog rajta közlekedni, nagyobb kamionok nem. Köszönöm a tanácsot.Tulajdonképpen a 2 sáv lesz füvesítve. Majd rögzíteni is fogjuk őket. Köszönöm

Jó napot kívánok! Amennyiben az autón kívül traktor is fog közlekedni a területen, akkor alatta célszerű egy tömörített kavicsréteg + kiegyenlítő réteg is, hasonlóan, mint a mobil beton gyeprácsköveknél. A műanyag gyeprácsokat nem kell rögzíteni. Üdvözlettel: Martin Rameš

Műanyag gyeprács alapja

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan készítsem elő a talajt, ha a Geopave PROFI 400 -t szeretném használni ? Szükséges-e az alsó réteg betonozása? Vagy elég csak a murva? Mik a rétegek sorban? Köszönöm.

Jó napot kívánok! Nem kell betonozni az aljzatot. Csak tömörítse megfelelően a talajt. Ezután használjon 0/63-os kavicsot. A tetejére terítheti a murvát, de ez nem feltétel. Mindent tökéletesen tömörítsen össze, ezután fektesse le a gyeprácsot, amelyet fűmaggal vagy kaviccsal tölthet meg. Üdvözlettel: Martin Rameš

Műanyag gyeprács lerakása

Sziasztok, tanácsot kérnék. Egy keskeny kerti utat szeretnék fűvesíteni... A gyeprácsokat csak egy sorban is lerakhatom? Így is stabilak lesznek? Köszönöm

Jó napot kívánok, igen, csak egy sorban is le lehet lerakni a gyeprácsokat. Üdvözlettel: Martin Rameš

Műanyag gyeprács a lovak karámjában

Jó napot, lovakat tartunk a kertben és a súlyuk alatt a talaj teljesen összeesett. A sár az ősszi időben borzalmas tud lenni. Megszeretnénk erősíteni a terepet, tudtok tanácsot adni? A terület egyenes. Köszönöm.

Jó napot kívánok! Használjon műanyag gyeprácsot Gopave PROFI-t, amit feltölthet finom kaviccsal vagy más anyaggal. Amennyiben nem szeretne apró kavicsot teríteni a lovak alá, letakarhatja őket földdel, homokkal stb. Azt is megakadályozhatja, hogy az altalajból a sár kinyomódjon a gyeprácsra és azok fölé, ezért helyezzen el a gyeprács alá 300 g-os nem szövött geotextíliát GEO RPP. Üdvözlettel: Martin Rameš

Tanácsra van szüksége? Nem tudja, melyik terméket érdemes választani? Melyik változatot? Ne pazarolja az idejét az interneten talált információkkal. Szakértő csapatunk segít Önnek a választásban, és felvilágosítja Önt a kínálatunkban található termékek minden lehetséges használatáról Kérdés elküldése
Hotline Tanácsra van szüksége a megfelelő termék kiválasztásával vagy a megrendeléssel kapcsolatban?
+420 548 218 047 (Angolul) info@geomall.hu Munkanapokon 8:00 és 16:00 között
A cookie-k Önnek és nekünk is segítenek

Mi, a GEOMAT, s.r.o., köszönjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához. Ennek segítségével weboldalunkon a vásárlást kellemesebbé, a folyamat számos lépését pedig egyszerűbbé tehetjük Önnek, és mi magunk is folyamatosan fejlődhetünk. A „Rendben, elfogadom” gombra kattintva Ön hozzájárul ahhoz, hogy cookie-kat tároljunk az Ön böngészőjében, így Ön maximálisan kihasználhassa a weboldalunk nyújtotta lehetőségeket. A részleteket a következő oldalon olvashatja: „Tájékoztató a cookie-k használatáról“.