+420 548 218 047 (H–P 8:00–16:00, Angolul)
Kézbesítési ország

Jutaháló lejtők stabilizálására Geomanet J EKO

  • ÖKOTERMÉK
  • Élettartama 2 év
Raktáron

A 100%-ban kókuszrostból készült természetes jutaháló (néha juta geotextíliának is nevezik) lejtők erózióvédelmére való. Megvédi a kertek enyhe lejtőin található zöldfelületeket. Ideiglenes, 1–2 év élettartamú erózióvédelemként stabilizálja a felszínt az erős felszíni lefolyás által veszélyeztetett, növénytakaró nélküli, talajjal fedett lejtőkön, de tavak partján is. Lebomlása után talajjavítóként hat.

Bővebb információk
változat kiválasztása

Csomagolások méretei és módjai

Ön nagykereskedő? Kérjen tőlünk e-mailben árajánlatot
Csomag méretei 0,15×0,15×1,22 m
Tömeg 10,5 kg
Jutaháló

Geomanet J500 EKO 500 g/m² 1,22×17,15 m [20,92 m²]

564 Ft/m²
Raktáron – GEOMAT, 334 tekercs
11 801 Ft
9 286 Ft áfa nélkül
Csomag méretei 0,32×0,32×1,22 m
Tömeg 42 kg
Jutaháló

Geomanet J500 EKO 500 g/m² 1,22×68,58 m [83,67 m²]

538 Ft/m²
Nincs raktáron. Várható érkezés időpontja: 2024. 08. 30.
45 014 Ft
35 433 Ft áfa nélkül
Nehéz a választás? Kérdezzen szakértőnktől

Leírás és paraméterek

A jutahálót leggyakrabban kertekben és parkokban található, legfeljebb 30°-os enyhe lejtőkhöz, valamint gátak, közúti és vasúti töltések rögzítésére használják. Emellett víztározók parti területeit védi, és tájrevitalizációs célokra is alkalmas – ide értve volt bányák és kőfejtők lejtőit, valamint a hulladéklerakókat is. A 30°-os feletti lejtőkhöz előnyösebb a kókuszhálók használata.

Mi az a jutaháló?

A jutaháló nyílt szerkezetű, szőtt háló. Körülbelül 3 mm-es vastagságú szállá sodort, merev jutaszálak alkotják. A juta geotextília négyzetmétertömege (grammsúlya) 500 g/m².

Figyelmeztetés: A termék jelentős mértékben kézi munkával, több helyen szőve, változó tulajdonságokkal rendelkező természetes nyersanyagból, ingadozó páratartalom mellett készült. Ezért azonos termék egyes darabjainak paraméterei eltérhetnek egymástól – akár ±10%-os tűréshatárral kell számolni a négyzetmétertömeg, a szemméret, a szálvastagság, a csomag mérete, valamint a termék színe vonatkozásában is.

Bár a szállított jutaháló egyes darabjai egymástól eltérően néznek ki, a paraméterek eltérései nem befolyásolják magát a funkciót. Az esetleges színbeli eltérések a napsugárzás és az időjárási hatások következtében néhány hónap után megszűnnek.

Hol használjuk a jutahálót?

Az erózióvédelmi jutaháló legfeljebb 30°-os dőlésszögű terepre alkalmas. Az előkészített lejtőre (talajra) fektetik. Ideiglenes erózióvédelemre szolgál. Meggátolja a vetőmagok és a finomabb talaj lemosódását. Töltések, vasúti töltések meredek lejtőin, vagy támfalak töltéseinek zöldítéséhez használják.

Az erózióvédelmi jutaháló lejtős kertekben vagy kerti tó építésénél is hasznos lehet, az utóbbinál segíti az elültetett növények megkapaszkodását a talajban.

A jutaháló használata és fektetése

A jutaszövetet kizárólag természetes anyagból gyártják, amely nem szennyezi a környezetet. A juta geotextília átlagos élettartama a fektetéstől számított 12–24 hónap. A jutahálót a lejtőláb irányába haladva kell lefektetni. Lebomlása után talajjavító szerepet tölt be – akár 5 éven át segíti a növényzet növekedését.

Ha meredekebb lejtőre keres tartósabb megoldást, használjon nagyobb négyzetmétertömegű kókuszhálót, amelynek a jutához képest hosszabb az élettartama (3–5 év).

A jutahálókat használhatjuk agroszövettel vagy lebomló anyagból készült geotextillel együtt, így megelőzhetjük a bokrokkal vagy évelőkkel beültetett kerti lejtők gyomosodását. Az erózióvédelmi háló lejtőn való rögzítéséhez a Geopin Steel fém leszúró tüskét javasoljuk.

Figyelmeztetés: A jutahálók száraz helyen tárolandók. A termék csak teljes csomagokban kapható.

A Geomanet J EKO jutaháló előnyei

  • Meggátolja a földcsuszamlást, védi a lejtőket az erózió hatásaitól
  • 100%-ban természetes anyagból készül és környezetkímélő
  • Nem tartalmaz egészségkárosító anyagokat
  • Lebomlása után talajjavító szerepet tölt be és segíti a növények növekedését

Tudjon meg többet a jutahálókról a blogunkon

  • Jutahálók és geotextília: Előnyeik és alkalmazásuk
  • Hogyan rögzítsük lejtős terepen a jutahálókat?

Tudjon meg többet a kókusz erózióvédelmi matracokról a blogunkon

Műszaki paraméterek Geomanet J EKO

Általános tulajdonságok
Négyzetmétertömege [g/m²] 500
Anyag Juta
Kiszerelés típusa Tekercs
Várható élettartam [hónap] 24
Szállító GEOMAT
Méretek
Hosszúsága [m] 17,15; 68,58
Szélesség [m] 1,22
Felület [m²] 20,92; 83,67
Tolerancia
Tűréshatár (hosszúság) [%] 10
Tűréshatár (szélesség) [%] 10
Tűréshatár (négyzetmétersúly) [%] 10

Értékelések és vélemények

5 Értékelések száma 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
VV Vörös V. 2024. 06. 01. ID száma: 00841
Jutaháló lejtők stabilizálására – Geomanet J EKO
Ajánlja a terméket

Vásárlási tanácsadó

Szakértő csapatunk segít Önnek a választásban, és felvilágosítja Önt a kínálatunkban található termékek minden lehetséges használatáról

Hotline Tanácsra van szüksége a megfelelő termék kiválasztásával vagy a megrendeléssel kapcsolatban?
+420 548 218 047 (Angolul) info@geomall.hu Munkanapokon 8:00 és 16:00 között
Vagy szívesen küldünk Önnek időnként érdekességeket
A „Feliratkozás“ gombra kattintva Ön hozzájárul, hogy e-mailjét adatvédelmi irányelveinknek megfelelően dolgozzuk fel.
Juta használata lejtőn.

Tisztelt szakértő, a juta háló használatáról szeretném megkérdezni. A lépcsőház mellett van egy ágyásom, amiről mindig lemosódik a föld, kb. 15 centis.rétegről van szó. Szeretném, ha egyszerűbb lenne ápolni, és nem nőnének rajta gyomok. Ehhez agroszövetet kellene használni, de az erozió ellen jobb lenne a juta. Mit tanácsol? Jó lenne, ha nem kellene havonta 2szer gyomlálni az ágyást....előre is köszönöm

Kedves Vásárlónk! Az üzenetében ágyást említ. Tehát a lejtőn nő valami? Évelő növények? Fű? </p>
Elküldöm Önnek a standard megoldásokat: Az előkészített (enyhén tömörített) lejtőn ültessen nagyobb növényeket (cserjéket, fákat stb.), a kisebb növényeket (talajtakaró növények) az erózióvédelem kialakítása után is elhelyezheti. Ezután:
a) telepítsen Agrotex N 50 agrotextilt, erre Geomanet K700 kókuszhálót fektet – ebben a helyzetben ez a legjobb megoldás. Vagy
b) telepítsen lebomló Agrotex EKO+ geotextilt. Ennek addig tart az élettartama, amíg a később elültetett talajtakaró növények meg nem nőnek (ez mindegyik változatra igaz)
c) vagy Geomat K-PF. multifunkcionális mulcsozó matracot.

A lejtőn telepített termékeket mindegyik esetben rögzítheti pl. a 30 cm hosszú Geopin Steel fém leszúró tüskékkel. 1 m 2 lejtőre 2–4 darabbal számoljon. A felhasználandó tüskék mennyiségét és a rögzítés menetét itt találja. Üdvözlettel, Martin Rameš</p>

Lejtő

Kedves Tanácsadó! Most kezdtük el beültetni a kertünket. Egy szinttel magasabban vagyunk, mint a szomszédunk, aki támfalat épített a kertjáben, de nálunk így is maradt egy lejtő, ahová tujasövényt szeretnénk telepíteni. Aggódunk, hogy az erős eső le fogja mosni a földet a lejtőről, és átfolyik a szomszédba. Legyen szíves tanácsot adni, mit csináljunk, hogy a lejtő ne csússzon meg, és a fű megmaradjon rajta. Szívesen küldünk róla képeket is Önöknek.

Kedves Vásárlónk! Küldöm Önnek a füvesítés nélküli lejtőkre vonatkozó javaslataimat. Az előkészített (enyhén tömörített) lejtőn ültessen nagyobb növényeket (cserjéket, fákat stb.), a kisebb növényeket (talajtakaró növények) az erózióvédelem kialakítása után is elhelyezheti. Ezután: fektessen le vagy Agrotex N 50 agroszövetet, és rá Geomanet K700 kókuszhálót, vagy Agrotex EKO+ biológiailag lebomló geotextilt. Ennek addig tart az élettartama, amíg a később elültetett talajtakaró növények meg nem nőnek (ez mindegyik változatra igaz), vagy Geomat K-PF multifunkcionális mulcsozó matracot. Ha füvesíteni szeretné a lejtőt, válassza a mulcsozó geotextil nélküli változatot, vagy a Geomat K-P terméket tartalmazó változatot (fólia nélkül). Üdvözlettel, Martin Rameš

Lejtő stabilizálása kertben

Tisztelt Tanácsadó, szeretnék érdeklődni, hogy kertben lévő lejtő stabilizáláshoz milyen anyagot ajánlanának. A hétvégi házunknál nemrég elegyengettük a talajt, mert játszóteret szeretnénk építeni a gyerekeknek. Az elegyengetett talaj mellett kialakult egy kb. egy-másfél méteres lejtő is, kb. 60 fokos lejtéssel. A tetején már sövény és a szomszéd fa kerítése van. Tartok tőle, hogy a föld majd lecsúszik, mert a fű egyedül nem tartja meg. Betont a gyerekek biztonsága miatt nem szeretnék használni. Milyen anyagot/matracot/hálót ajánlana nekünk? Előre is köszönöm a választ, és szép napot kívánok Önnek.

Kedves Vásárlónk! Ez a lejtésszög már határesetnek számít az erózióvédelem szempontjából, viszont nem túl magas, ezért ha füvesíteni szeretné:
a) telepítsen rá Trinter erózióvédelmi geomatracot, amire fűmaggal kevert, humuszos földet terít, majd kissé tömöríti (pl. egy lapáttal)b) az előkészített (szintén kissé tömörített) lejtőn vessen el fűmagot, majd helyezzen rá Geomanet K700 ideiglenes kókuszhálót.

Még jobb választás a Geomat K-P kókusz erózióvédelmi matrac. A fű mindkét említett terméken képes átnőni. Egy ilyen meredek lejtőn már locsolni kell a gyepet, az utóbbi években tapasztalható heves záporok már nem jelentenek igazi megoldást.Ha abban gondolkodik, hogy talajtakaró növényeket és bokrokat (pl. madárbirset) ültetne a lejtőre:

c) ültesse el a növényeket az előkészített talajba (ismét enyhe tömörítés után), majd telepítsen rá Agrotex N 50 agroszövetet, rá pedig a már említett Geomanet K700d-t, vagy Agrotex EKO+ lebomló geotextilt. Ennek addig tart az élettartama, amíg a talajtakaró növények megnőneke) az előkészített (szintén kissé tömörített) lejtőn ültesse el a növényeket, majd fektesse le a multifunkcionális Geomat K-PF kókusz mulcsozó matracot.

A lejtőn telepített termékeket mindegyik esetben rögzítheti pl. a 30 cm hosszú Geopin Steel fém leszúró tüskékkel. 1 m2 lejtőre 2 darabbal számoljon. A Trinter geomatrac kivételével egyik terméket sem kell földdel beszórni. Üdvözlettel, Martin Rameš

Kókuszrostháló kerítésre?

Kedves Tanácsadó! Néhány napja láttam valahol egy kókusz vagy juta hálót falra függesztve, amin kúszónövények nőttek. Nagyon szép volt az összhatás! Az én gondom, hogy a mi kerítésünk betonból van - nem igazán esztétikus, és a növények sem kapaszkodnak meg rajta (vadszőlő, borostyán). Lehet, hogy ez volna a megoldás? Hálót tenni a beton kerítésre? Biztosan szebb lenne, és talán még a kúszónövényeknek is optimális környezetet adna.
Köszönöm.

Kedves Vásárlónk! Igen, ez a megoldás biztosan javítana a helyzeten, és nagyon szépen is nézne ki. Viszont a juta és a kókuszrost élettartama is véges, és még azelőtt elkezdene szakadozni vagy legalábbis meggyengülni, mielőtt a kúszönövények benőnék a kerítést.

Az Ön helyében valamilyen tartósabb anyagot választanék alapnak. Pl. műanyag vagy acélhálót, esetleg szövetet.Üdvözlettel, Martin Rameš

Lejtők megerősítése

Üdvözlöm, tanácsot szeretnék kérni, hogy a jó anyagot választottam-e ki lejtő megerősítésére. A lejtő alapja 5 m, a magassága 2,5 m, ha jól számolom, ez úgy 26,5°-os szög. A földet 8 évvel ezelőtt hordtuk rá, most szeretném még kb. 10 cm földdel beteríteni, gyepesíteni, bokrokat telepíteni stb. Juta geotextilt feketessek le előbb, és arra a talajt, vagy először a talajt és arra a geotextilt, tehetek rá még agroszövetet is a gazosodás ellen? Rögzítésre pedig a Geopin Steel U rögzítő tüskét tudnám használni, szívesebben választottam volna a Geopin Steel J 20 cm terméket (100 db egy csomagban), de az nincsen raktáron. Elérhető lesz a közeljövőben?
Előre is köszönöm a tájékoztatást.

Kedves Vásárlónk! A juta és kókuszrost geotextilt vagy geohálót előkészített lejtőre kell telepíteni, azaz közvetlenül a talajra. A jutából készült termékek élettartama kb. 2 év, a kókuszból készült termékek sokkal tartósabbak (akár 5 év).

A talaj és a lebomló geotextil alá barna vagy fekete agroszövetet is elhelyezhetünk, amely megállítja a gyomnövényeket. 2 acéltüskét használjon a lejtő minden négyzetméterén.  Üdvözlettel, Martin Rameš

Tanácsra van szüksége? Nem tudja, melyik terméket érdemes választani? Melyik változatot? Ne pazarolja az idejét az interneten talált információkkal. Szakértő csapatunk segít Önnek a választásban, és felvilágosítja Önt a kínálatunkban található termékek minden lehetséges használatáról Kérdés elküldése
Hotline Tanácsra van szüksége a megfelelő termék kiválasztásával vagy a megrendeléssel kapcsolatban?
+420 548 218 047 (Angolul) info@geomall.hu Munkanapokon 8:00 és 16:00 között
A cookie-k Önnek és nekünk is segítenek

Mi, a GEOMAT, s.r.o., köszönjük, hogy hozzájárul a cookie-k használatához. Ennek segítségével weboldalunkon a vásárlást kellemesebbé, a folyamat számos lépését pedig egyszerűbbé tehetjük Önnek, és mi magunk is folyamatosan fejlődhetünk. A „Rendben, elfogadom” gombra kattintva Ön hozzájárul ahhoz, hogy cookie-kat tároljunk az Ön böngészőjében, így Ön maximálisan kihasználhassa a weboldalunk nyújtotta lehetőségeket. A részleteket a következő oldalon olvashatja: „Tájékoztató a cookie-k használatáról“.